Gezondheid, droge ogen en omega-3

8 januari
Blog page header image

Oorzaken van droge ogen?

Een van de oorzaken van droge ogen is een tekort aan omega-3-vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen die het lichaam niet zelf kan produceren. We moeten ze dus via onze voeding binnenkrijgen.

 

Gezondheid, droge ogen en omega-3

Droge ogen zijn een veelvoorkomend probleem dat miljoenen mensen wereldwijd treft. De symptomen, zoals branderigheid, jeuk, wazig zien en gevoeligheid voor licht, kunnen erg vervelend zijn en de kwaliteit van leven beïnvloeden. Een van de oorzaken van droge ogen is een tekort aan omega-3-vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen die het lichaam niet zelf kan produceren. We moeten ze dus via onze voeding binnenkrijgen.

Waarom zijn omega-3 vetzuren zo belangrijk voor de ogen?

  • Omega-3 vetzuren helpen de traanfilm te stabiliseren. De traanfilm is een dunne laag vocht die de ogen bedekt en beschermt. Omega-3 vetzuren zorgen ervoor dat de traanfilm minder snel verdampt, waardoor de ogen vochtig blijven.
  • Omega-3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ontsteking van de ogen kan leiden tot droge ogen. Omega-3 vetzuren kunnen deze ontsteking verminderen en de symptomen van droge ogen verlichten.
  • Omega-3 vetzuren dragen bij aan de gezondheid van de ogen. De ogen bevatten veel cellen die gevoelig zijn voor oxidatieve stress. Omega-3 vetzuren kunnen deze cellen beschermen tegen oxidatieve schade en zo de gezondheid van de ogen bevorderen.

Hoe kan je je omega-3 inname verhogen?

Er zijn twee manieren om je omega-3 inname te verhogen:

  • Eet meer vette vis. Vette vis, zoals zalm, haring, makreel en sardines, is een rijke bron van omega-3 vetzuren.
  • Neem omega-3 supplementen. Omega-3 supplementen zijn verkrijgbaar in capsules, tabletten en vloeibare vorm. 

Juice Plus+ Omega Blend is een voedingssupplement dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Het bevat een unieke blend van algen, duindoornbessen en saffloerzaadolie, die samen zorgen voor een optimale opname van omega-3 vetzuren.

Omega Blend is:

  • Vegan en 100% plantaardig
  • Geen kunstmatige kleurstoffen of bewaarmiddelen
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Advies

Het is belangrijk om te overleggen met je arts of apotheker voordat je omega-3 supplementen gaat gebruiken. Je arts kan je adviseren over de juiste dosering voor jou.

Conclusie

Omega-3 vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de ogen. Een tekort aan omega-3 vetzuren kan leiden tot droge ogen. Door je omega-3 inname te verhogen, kun je de symptomen van droge ogen verlichten en de gezondheid van je ogen bevorderen.

Bestel

De omega-blend kunt bestellen via de volgende link

Omega bestellen

 

Image
WhatsApp